Hoe u cryptovaluta cadeau kunt doen?

Cryptocurrencies zijn niet langer alleen het domein van fintech-nerds. Zelfs de minst technologisch ingestelde onder ons hebben ervan gehoord, met hun vluchtige prijsschommelingen en waardestijgingen die het nieuws halen in vrijwel elke uithoek van de wereld.

De meningen over het al dan niet beleggen in deze activaklasse lopen uiteen. Veel experts waarschuwen dat digitaal geld zoals Bitcoin nooit helemaal mainstream zal worden en daarom te duur is en in waarde zal dalen. Anderen zijn positiever en beweren dat cryptocurrencies de toekomst zijn, dat mensen die ze nu kopen nog steeds een fortuin kunnen verdienen en dat ze daarom hoog op onze boodschappenlijstjes zouden moeten staan.

Ongeacht aan welke kant van het hek je staat, het concept van cryptocurrencies die goede geschenken maken, kan niet volledig worden afgewezen. Natuurlijk kunnen ze snel waarde verliezen. De meeste mensen zijn het er echter over eens dat cryptocurrencies opwindend zijn en steeds relevanter worden.

Betalingen

Een toenemend aantal e-commercebedrijven accepteert nu digitale activa als betaalmethode, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt om te winkelen en rekeningen te betalen. staken van crypto vind je online. Voeg de mogelijkheid toe dat ze over een paar jaar veel meer waard kunnen zijn, en je hebt een potentieel veelzijdig geschenk.

 

Welke cryptocurrency zou een goed cadeau zijn?

Er zijn naar verluidt nu meer dan 6.000 cryptocurrencies op de markt, waardoor het moeilijker dan ooit is om er een te kiezen. Tenzij u of de persoon aan wie u het geschenk geeft iets specifieks in gedachten heeft, is het misschien het beste om genoegen te nemen met een van de meer gangbare, gevestigde opties, zoals Bitcoin, Ethereum of Ripple. Er is de afgelopen jaren een instroom van nieuwe, goedkopere toetreders geweest, maar het valt nog te bezien of ze hetzelfde niveau van populariteit en uithoudingsvermogen zullen krijgen als de meer gevestigde munten.2

EĂ©n Bitcoin werd op het moment van schrijven gewaardeerd op bijna $ 58.000, wat waarschijnlijk buiten het budget van de meeste mensen ligt. U hoeft echter geen hele Bitcoin te kopen – meestal worden in plaats daarvan fracties van de munt gekocht

Als investering zijn cryptocurrencies een hoog risico en het is van cruciaal belang om uw opties te bekijken voordat u koopt. Doe wat huiswerk over de munten die u het meest verleiden, weeg vervolgens hun toekomstperspectieven en bepaal of dit wordt weerspiegeld in de prijs. Aangezien dit een geschenk is, is het ook verstandig om te overwegen wat de ontvanger zou willen.

 

Cryptocurrencies zijn geen stabiele investeringen. Prijzen kunnen van de ene op de andere dag enorm schommelen, wat betekent dat het essentieel is om het hoofd koel te houden en overhaaste aankopen en paniekverkopen te voorkomen.

 

Hoe cryptovaluta cadeau te doen

Dankzij hun stijgende populariteit, deels vanwege hun speculatieve karakter, zijn cryptocurrencies nu veel gemakkelijker te kopen. Hier zijn enkele veelvoorkomende manieren waarop deze digitale activa kunnen worden geschonken.

 

Cadeaubonnen

Verschillende websites verkopen cryptocurrency-cadeaubonnen. Zoek er een die er betrouwbaar uitziet, bij voorkeur goede recensies heeft en biedt wat je wilt, selecteer vervolgens het bedrag dat je wilt schenken en betaal ervoor.

Zodra de betaling is gedaan, ontvang je een cadeaubon ter waarde van het bedrag dat je hebt gestort. Net als hoe standaard cadeaubonnen voor retailers werken, kan de ontvanger het cadeau inwisselen door naar dezelfde website te gaan en de details op de kaart in te voeren.

 

Crypto-uitwisselingen

Een andere optie is om cryptocurrency cadeau te doen via een exchange. Als u nog geen crypto-investeerder bent, moet u eerst een beurs kiezen, een account aanmaken en een betalingsmethode kiezen. Wanneer u aan de slag bent, kunnen gekochte digitale valuta’s vervolgens eenvoudig naar het portemonnee-adres van uw begunstigde worden verzonden.

 

Cryptocurrencies opslaan

Nadat je het cadeau hebt gekocht, moet je een veilige plek vinden om het op te bergen. Er is de mogelijkheid om het op het platform te houden waar het is gekocht, hoewel het over het algemeen raadzaam is om het offline te verplaatsen naar een plek waar het niet gemakkelijk kan worden gehackt en gestolen.

 

Papieren portemonnees

De goedkoopste methode om cryptocurrencies offline op te slaan is via een papieren portemonnee. Een papieren portemonnee wordt gemaakt door een gespecialiseerde website te bezoeken die willekeurig sleutels en bijbehorende QR-codes genereert en in wezen resulteert in een gedrukt stuk papier met alle informatie die nodig is om toegang te krijgen tot gekochte cryptocurrencies en transacties te vergemakkelijken.

 

Nadat u een papieren portemonnee hebt gemaakt en afgedrukt, moet u ervoor zorgen dat u deze niet verliest of beschadigt. Als dat zou gebeuren, zou de begiftigde geen toegang meer hebben tot de virtuele valuta die naar het adres zijn verzonden. Het is ook belangrijk om het op een veilige plaats te bewaren – als iemand het zou vinden, zouden ze toegang kunnen krijgen tot de digitale activa en ze kunnen stelen.

 

Hardware-portefeuilles

Een veiligere opslagoplossing is de hardware wallet. Hardware crypto-wallets zijn in wezen een USB-drive-apparaat. Ze zijn klein, waterdicht, virusbestendig en worden door velen in de branche beschouwd als de beste plaats om ervoor te zorgen dat privĂ©sleutels – de kritieke gegevens die worden gebruikt om transacties op het blockchain-netwerk te autoriseren – veilig zijn.

Deze portefeuilles zijn offline, waardoor ze moeilijker te hacken zijn dan een computer of smartphone, en ze kunnen vrij gemakkelijk worden gekocht, met verschillende prijzen, afhankelijk van de functies die ze bieden.

 

Fysieke munten

Als je wilt dat het cadeau wat exclusiever is, is het mogelijk om fysieke munten te kopen. Deze munten zijn behoorlijk indrukwekkend om naar te kijken en kunnen worden gebruikt om digitale valuta op te slaan.

Elk bevat een uniek adres en een inwisselbare privésleutel, die zich onder het sabotagebestendige hologram bevindt. kleine crypto met potentie 2022  vind je online. Behalve dat ze fungeren als een handig opslagapparaat, zijn deze munten ook verzamelobjecten geworden, wat betekent dat de kans bestaat dat ze in waarde zullen stijgen.

 

Hoe worden cryptocurrency-geschenken belast?

Het geven van cryptocurrency aan dierbaren is meestal geen belastbare gebeurtenis. Tenzij de overdracht de schenkingsvergoeding overschrijdt, hoeft de Internal Revenue Service (IRS) alleen te worden gewaarschuwd wanneer het goed uiteindelijk door de ontvanger wordt verkocht en er een meerwaarde of minderwaarde wordt gerealiseerd.45

Als de ontvanger het geschenk binnen een jaar met winst verkoopt, heeft hij op korte termijn een meerwaarde behaald, die wordt belast als gewoon inkomen. Na die datum wordt het een langetermijnwinst, die wordt belast tegen lagere meerwaarden.

De hoogte van de winst wordt bepaald door het bedrag dat u, de donateur, heeft betaald. Met andere woorden, als een munt werd gekocht voor $ 100 en vijf jaar later werd verkocht voor $ 500, dan zou de ontvanger van het geschenk worden belast op een winst van $ 400.4

Zorg ervoor dat u noteert hoeveel u voor het geschenk hebt betaald en hoeveel het waard was toen u het overmaakte. Zonder deze informatie moet de ontvanger een kostenbasis van $ 0 erkennen, waardoor zijn belastinguitgaven toenemen

Verliezen, die kunnen worden gebruikt als aftrekposten op de belastingaangifte van de belegger, werken iets anders. Een kapitaalverlies wordt alleen geregistreerd als het actief wordt verkocht voor minder dan waarvoor het oorspronkelijk is gekocht en de reële marktwaarde toen het werd geschonken. Als een verlies van die omvang optreedt, houdt de IRS rekening met de laagste van de twee bedragen

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Categories

Calendar

October 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Follow by Email
LinkedIn
Share