AFTELLEN NAAR WEGKLAAR: Vernieuw je autorijbewijs in 30 dagen of krijg een boete, zegt Munroe

Thompson: Hoe zit het met mensen die een ticket hebben gekregen voor verlopen licenties tijdens de noodtoestand terwijl ze vrijgesteld hadden moeten worden? NASSAU, BAHAMAS – Individuen hebben 30 dagen na het einde van de noodtoestand om hun autorijbewijs te vernieuwen, bevestigde minister van Nationale Veiligheid Wayne Munroe gisteren.

Presentatie

Tijdens een presentatie over het Parlement probeerde Munroe de zaak te verduidelijken, waarbij hij aangaf dat terwijl over het protocol werd gedebatteerd, de politie in overeenstemming was met het oorspronkelijke bevel.

De mensen van de Bahama’s hebben gehandeld op grond van het feit dat ze tot 30 dagen na het einde van de noodtoestand de tijd hadden om hun voertuigen een vergunning te geven en van onze kant zullen we de legitieme verwachting van onze mensen niet teleurstellen.

“Aangezien de politie dit jaar het standpunt heeft ingenomen dat ze alleen verzekeringen afdwingt, en daarmee beweert dat deze schorsing nog steeds van kracht was – dat, ik verwacht niet dat dat zal veranderen – dat personen 30 dagen na het einde van de de noodtoestand om hun voertuig een vergunning te geven’, zei hij.

 

Minister van Nationale Veiligheid Wayne Munroe.

In de begindagen van de pandemie op de Bahama’s schortten de noodverordeningen de verplichting op om een ​​voertuig voor de verlenging van een rijbewijs vanaf 17 maart aan te bieden voor de duur van de openbare noodtoestand en 60 dagen daarna te verlengen. Leren voor de auto theorie vind je online. Hoewel automobilisten een boete konden krijgen omdat ze geen autoverzekering hadden, waren ze vrijgesteld van autorijbewijs en registratie.

 

Er was echter een juridische opvatting dat die schorsing in mei 2020 eindigde met het einde van de eerste noodtoestand, hoewel de noodtoestand later meerdere keren werd verlengd. Munroe hield gisteren vol: “Als een politieagent iets anders zou doen, zou het de eerste keer zijn dat ik mijn positie zou overtreden en zou beweren dat ik hen zou opdragen iets anders te doen.

 

“De mensen van de Bahama’s handelden op basis van het feit dat ze tot 30 dagen na het einde van de noodtoestand de tijd hadden om hun voertuigen een vergunning te geven en van onze kant zullen we de legitieme verwachting van onze mensen niet teleurstellen.”

 

 

East Grand Bahama MP Kwasi Thompson

East Grand Bahama MP Kwasi Thompson stelde de vraag of de beslissing met terugwerkende kracht zal zijn voor mensen die al een ticket hebben gekregen omdat ze geen licenties hebben. Hoewel hij geen duidelijk standpunt over die kwestie kon geven, zei Munroe: “Het is duidelijk dat het niet zou moeten gebeuren en ik zou verwachten dat het in de toekomst niet zal gebeuren en het publiek dat luistert zal weten dat als het gebeurt, ze graag advies en het zal worden aangepakt.

 

Sinds afgelopen maart is er een openbare noodtoestand van kracht, samen met wankele lockdowns en dagelijkse avondklokken. Auto remafstand berekenen is mogelijk online. Er zijn vier afzonderlijke proclamaties geweest sinds de eerste vorig jaar, en de verlenging van de laatste zal eindigen op 13 november. De verwijdering van de noodorders is een van de campagnebeloftes van de regering-Davis die in de Speech from the Throne zijn opgenomen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Categories

Calendar

October 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Follow by Email
LinkedIn
Share